Alvaro Siza’dan Santo Tirso’daki itfaiye binası

Portekizli mimar Alvaro Siza, Portekiz, Santo Tirso’daki bir itfaiyeyi ve çevresindeki baraka ve yapıları tasarladı.

Mimar, proje ve çevresini daha yaşanabilir bir hale getirirken, bir yandan da günün her saati, bir ev konforu sağlayacak şekilde yeniden düzenledi.

Kare formlar, çeşitli malzemelerle detaylandırılmış. Giriş, resepsiyon, ofisler, kontrol odası ve her yerden erişimi olan tuvaletler hem sokak girişinden hem de üç ayrı kattan erişime uygun olacak şekilde tasarlanmış.

Çevredeki yeşillikli alanlar, binanın çatısına doğru devam ediyor ve genişletilmiş alanlar ise itfaiye araçları ve çeşitli etkinlikler için yeterli alanı sağlıyor.

Beyaz rengin hâkim olduğu iç mekânlar ise aydınlık ve rahatlatıcı bir ortam yaratıyor.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*