AND Mimarlık’dan Skinspace

Koreli mimarlık ve tasarım ofisi AND, Güney Kore’nin Gyeonggi-do bölgesinde, bir sanatçı için atölye-ev projesi tasarladı.

Konutun güney yüzündeki ahşap panellerin içeriye doğru yaptığı hareket, tüm iç mekân boyunca devam ederek, kuzeye bakan cepheye kadar giderek birleşiyor. Aralarda da yaratılmış olan çeşitli açıklıklar hem atölyeye hem de ev bölümüne çevrenin manzarasını görme ve doğal ışıktan faydalanma imkânı sunuyor.

Yapı, sanatçıya hem iyi ve geniş bir çalışma, hem de eserlerini sergileme imkânı tanıyor. Banyo, mutfak, yemek alanları girişe yakın konumlandırılırken, üst kattaki yatak odası ile de bir merdiven aracılığıyla direk bağlantı kurulmuş.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*