Beach and Howe St. Kulesi

Proje Adı: Beach and Howe St.
Mimari:BIG
Konum: Vancouver, Kanada

BIG’in tasarısı, ismini Vancouver şehir merkezindeki Granville Street Köprüsü yanında bulunan Howe& Beach bölgesinden almış olan, içerisinde 600 adet konut bulunan 49 katlı bu kule şehrin en yüksek 4 binasından biri olacaktır. Kulede, ticari ve perakende karışımı dokuz katlı sunum alanı bulunan kiralık işyerleri de yer almaktadır. Vancouver ve Toronto Shangri-La lüks otelleri de dahil olmaküzere 10 milyar dolarınüzerinde tamamlanmış veya geliştirme aşamasında olan projeye sahip BIG, 1992 yılında Kanada’nınönde gelen gayrimenkul yatırımcısı Westbank tarafından hizmete sokulmuştur.

Kule, sitenin gelecekteki sakinleri için, havada ve sokak düzeyinde ortayaçıkan, karmaşık kentsel koşulları optimize ettikten sonra bugünkü şeklini almıştır. En başta, kulenin altında bulunan ikiönemli komşu unsur için endişeler belirlenmiştir; Granville Köprüsü’nün 30 metre gerisinde inşa edilmesi, hiçbir konutun yoğun trafiğin ortasında pencere ve balkona sahip olamayacağının yanı sıra, güney sınırlarında yer alan bir parka bitişik olması sebebiyle güneş ışığı alamama kaygıları bulunmaktaydı. Sonuç olarak binaya yüzeyden belli bir yükseliğe kadarüçgen şekil verilerek bu endişelerçözülmüştür.

Kule yükseldikçe, gürültü, egzoz dumanı ve Granville Köprüsü’nün görsel işgalini temizlemektedir. BIG’in tasarımı, köprünün etkisideki bölgeyi kulenin kurtaracağı şekilde değerlendirmektedir. Bu hareket, zeminde cömert bir kamusal alanı serbest bırakarak, onunüzerinde yaşam için arzu edilen alanların arttırılması amacıyla savurgan birüçgenden optimal bir dikdörtgen kat şekli haline dönmektedir. Elde edilen silüet her açıdan değişken, kenaraçekilmiş bir perdeye benzeyen, bir görünüme sahip olup köprüden şehre girerken insanları karşılamaktadır.

Bina yoğunlukları,çatılar ve teraslar tarafından oluşturulan avlular Granville Köprüsü veüstü yerleşim birimlerinin görünümlerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Yeşilçatıların eğimliüçgen kümeleri şehrin merkezinde birçok grafik ve ikonik ağ geçidi oluşturmakta ve Vancouver şehrinin sürdürülebilir kentlere odaklanmasını güçlendirmektedir. Dış cepheler genel sürdürülebilirlik kavramının ayrılmaz bir parçası olan güneş enerjisine direkt maruz kalarak etkilenmektedir. Binanın LEED Altın Sertifikası kazanması içinçaba gösterilmektedir.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*