Bir Tadilat Hikayesi; Kırmızı Raflar ve Stedelijik Museum

1787 yılında Jan Giudici tarafından inşa edilen; yoksullar, yaşlılar ve hastalar için ruhani bir merkez olarak ölçülü ve gri renk tonlarıyla tasarlanan ve Hollanda- Schiedam’da yer alan Stedelijk Museum’ın girişi olan neoklasik Giudici şapelinin dönüştürme projesindeyiz.

2006’da müzenin girişiyle resepsiyon alanı arasında geçişi sağlayan merdivenlerden dolayı müze bir yenileme çalışmasına girdi. Şapel ise müzenin merkezinde adeta öylece duruyordu ve akustik kalitesi de beklenenin altındaydı.

MVRDV Tasarım’ın talep programı içinde danışma masası, giysi dolabı, müze mağazası, kafeterya tezgahı ve çeşitli sanat eserlerinin bulunduğu çeşitli alanlar yer aldı. MVRDV’nin dönüştürme çalışmasını tamamladığı şapelin yeni rafları, rengi ve kolay kullanım özellikleriyle eski silik havasından kurtularak çekici ve modern bir yer haline geldi.

aol-mvrdv-stedeljik-museum-entrance (11)

Yer: Schiedam, Hollanda
Yıl: 2013 -2014
İstemci: Stedelijk Museum Schiedam
Program: 500m2 müze dükkanı ve etkinlik alanı dönüşümü.
Tasarım Ekibi: Winy Maas, Jacob van Rijs ve Nathalie de Vries, Fokke Moerel, Arjen Ketting, Taylor Cornelson ve Zeying Song
Aydınlatma: Viabizzuno
Yapı: ABT
Raf inşaat: Coors Interieurbouw
Fotoğraflar: Daria Scagliola, Stijn Brakee

aol-mvrdv-stedeljik-museum-entrance (10) aol-mvrdv-stedeljik-museum-entrance (9) aol-mvrdv-stedeljik-museum-entrance (8) aol-mvrdv-stedeljik-museum-entrance (7) aol-mvrdv-stedeljik-museum-entrance (6) aol-mvrdv-stedeljik-museum-entrance (5) aol-mvrdv-stedeljik-museum-entrance (4) aol-mvrdv-stedeljik-museum-entrance (3) aol-mvrdv-stedeljik-museum-entrance (2)

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*