Botany Limanı’nda Manzara Alanı

Millstream alanı, Botany Limanı’nın güney kıyısında sonlanan sahil şeridinde konumlanmaktadır. Tasarım konsepti, yoğun miktarda bulunan kaya oluşumlarını manipüle ederek alanı, doğal peyzaj dokusunun bir parçası haline getirmektir. Köşe ve kenar kontörleri daha zarif bir hale getirilmiş, döşeme uygulaması yapılmış ve alan kamusal kullanıma açılmıştır.

Botany-Limani-nda-Manzara-Alani-2

Projenin ilham kaynağı, Sydney plajlarına vuran güneş ışınlarının etkileri, doğal peyzaj öğeleri ve Botany Limanı’ndan geçen gemiler olmuştur.

Botany-Limani-nda-Manzara-Alani-8

Uygulama aşamasında dikkat çeken önemli bir nokta ise, tercih edilen malzeme seçimleri dolayısıyla projenin sürdürülebilir bir nitelik kazanması. Geri dönüşüm ile kazanılmış kereste,‘Corten’çeliği ve dokulandırılmış beton ile proje, her türlü iklim koşulu altında ayakta kalabilir.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*