Dick van Gameren Mimarlık’dan Villa 4.0

Dick van Gameren mimarlık ofisi, Hollanda’nın Het Gooi bölgesindeki bir göl evini renove ederek, yeniden tasarladı.

Ev, aslında altıgen bir zeminde planlanmış ve 1967’de inşa edilmiş basit bir bungalovun zamanla dönüştürülmesiyle günümüzdeki halini almış.

Geçen zaman içerisinde ev büyütülmüş fakat çevresindeki muhteşem manzara ile olan ilişkisini kaybetmiş ve daha içe dönük bir yapı haline gelmiş. Dick van Gameren mimarlık ofisinin birincil amacı da sürdürülebilir mimari koşullarına uygun ve çevresiyle olabildiğince ilişki içerisinde olan bir mekan tasarlamak olmuş.

Dış cephe ve duvarlar modernize edilmiş ve yalıtılmış, pencereler daha geniş, çift kat cam çerçeveler ile değiştirilmiş. Evin ortasındaki duvarlar kaldırılarak, çevre manzarasını dört bir taraftan gören bir oturma odası oluşturulmuş. Ayrıca, bu oturma odasına bir cam pavilyon eklenerek, evin çevre ile olan bağları daha da güçlendirilmiş.

Villa 4.0, Royal Instutute of Dutch Architects tarafından düzenlenen yarışmada ‘2012 Yılının en iyi binası’ ödülünü kazandı.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*