Drew Mandel Mimarlık’dan Cedarvale Geçit Evi

Drew Mandel Architects, Kanada’nın Toronto şehrinde, Cedarvale Ravine (Dar geçit, boğaz) konutunu tasarımı yaptı.

Binanın formu, geometrik şekillerin girintili-çıkıntılı olarak konumlandırılmasıyla oluşturulmuş. Heykelsi yapı, manzarayı olabildiğince geniş bir açıdan görerek, doğal ışığı iç mekânlara doğal ışık taşıyor ve bulunduğu sokağı doğal alan ile mükemmel şekilde birleştirerek birçok ihtiyaca çözüm getiriyor.

Çıkıntı yaparak tasarlanmış olan ikinci kat, doğal alanda bir vurgu yaratıyor, birinci katın çatısında düzenlenmiş bahçe alanı ile bölgeye derinlik katıyor.

İkinci kat, kişisel alanlara ayrılmış ve sürgülü bir cam kapı ve ahşap panjur sistemi ile çatıdaki bahçe alanına geçiş sağlanmış. Bu sayede, güneş ışığı üzerinde de bir kontrol sağlanırken, bir yandan da hava akışına, özel alanlara ve istenildiğinde dışarıdan gelen seslerin azaltılmasına imkân sunulmuş.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*