An Inspirational Project by Moloney Architects

Invermay House by Moloney Architects contains an inspiration design detail(*) besides reflecting innovational and functional approaches.

The brief for this family home on a large sloping site near Ballarat required the framing of south facing views whilst maximising north light. Living spaces on the ground floor engage directly with the outdoor and landscape spaces, whilst the upstairs bedrooms have views into the surrounding tree canopies.

The cantilevered form sets up a dramatic view over Ballarat, and is oriented east-west to provide every room with access to north light.

(*)Design Detail; Sliding Door Hiding The Home Office

aol-invermay-house-moloney-architects (1)

There is a sliding door in the dinig area hiding the home office; this design tip will be an inspirational idea for those who need to renew their living places.

aol-invermay-house-moloney-architects (2)

aol-invermay-house-moloney-architects (10)

aol-invermay-house-moloney-architects (8)

aol-invermay-house-moloney-architects (3)

aol-invermay-house-moloney-architects (7)

aol-invermay-house-moloney-architects (4)

aol-invermay-house-moloney-architects (9)

aol-invermay-house-moloney-architects (6)

aol-invermay-house-moloney-architects (5)

aol-invermay-house-moloney-architects (5)

aol-invermay-house-moloney-architects (2)

aol-invermay-house-moloney-architects (3)

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*