Balancing Barn

Living Architecture and Dutch firm MVRDV, present the design for the Balancing Barn, a cantilevered holiday home near the village of Thorington in Suffolk. From the road, the barn is almost invisible; the front being only 7 metres wide, with a pitched roof, faces the long straight driveway approach, suggesting a small house with a traditional shape. The volume, however, has a length of 30 metres. At the midpoint it starts to cantilever over the descending slope; a balancing act made possible by the rigid structure of the building; resulting in 50% of the barn being in free space, and giving a wide view over the Suffolk landscape, adjacent lake and surrounding gardens.

Denge-Ambari-2

Please visit project’s gallery for more images.

http://www.mvrdv.nl/
http://www.living-architecture.co.uk/

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*