Cedarvale Ravine House by Drew Mandel Architects

Drew Mandel Architects have designed the Cedarvale Ravine House in Toronto, Canada.

The building mass is formed by pushing and pulling the desired volume across the site. The sculptural expression solves programmatic requirements, maximizes views, provides natural light, and enhances the promenade and transition from sub-urban streetscape to contact with very primal forms of nature.

A cantilevered second story volume frames views, gestures to the landscape and allows the re-naturalized ravine planting to be drawn farther into the site.

The private areas located on the second floor feature operable floor-to-ceiling glazing with sliding interior wooden shutters. The system allows one to control sunlight, privacy, air flow, and noise as desired.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*