Dental Clinic by Paulo Merlini

Architectural photographer Joao Morgado has sent us images of a Dental Clinic in Oporto, Portugal designed by Paulo Merlini.

A vertical interior space is reformed on a narrow site. The reception and waiting room it’s characterized by a big white box that floats in the air playing with the vertical amplitude of the space.

The contemporary, fresh interior minimizes the idea of being under a roof, giving the user a familiar sensation of comfort, and helping to calm down before the treatment.

A series of lamps float in the air, filling the space with light. The floating box stops the excessive light and consequent heat, coming from the main facade by the end of the day, on the other hand her big mass pushes the rest of the working spaces to the back facade. This receives a great sky light, with the ideal conditions for working.

On the stomatology room the user is placed facing a vegetation curtain. The idea is to create a distraction based on the movement of the leaves so that the patient can focus on something else than the treatment itself, hopefully diminishing any unpleasant sensation caused by it.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*