Fire station in Santo Tirso by Alvaro Siza

Portuguese architect Alvaro Siza have designed the fire station and accompanying barracks in Santo Tirso, Portugal.

The architect has optimized the livability and functions surrounding a structure that needs to perform efficiently at any moment of the day while still providing the necessary comforts of home.

Simple rectilinear geometries are accentuated through the use of material. A lobby, reception, offices, board room and fully accessible bathrooms are organized over three floors that contain separate entrances from the streets, streamlining circulation.

The green sections continue onto the rooftops and expansive paved driveways allow plenty of space for the large trucks and events.

The interior contains pristine white surfaces which create a bright ambiance.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*