House house by Andrew Maynard Architects

Australian practice Andrew Maynard Architects have restored and designed an addition for a family owning two neighboring houses in Melbourne, Australia.

Two mirrored residences are joined through a shared pivot point, with a backyard that is capable of transforming into one cohesive park.

The addition is a contemporary cedar-clad volume with several windows of varying sizes and a small children’s rendition of a house that is painted black.

The interior exposes black steel elements as the primary frame structure, a spiral staircase and mesh corridors. Original brick walls are left exposed, warm wood planks of the siding and flooring accents through the glow from the skylight.

The separate masses contain their own private areas and share the main living functions in the new addition.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*