House in Tavira by Vitor Vilhena

Talented architectural photographer Joao Morgado has sent us images of a house designed by architect Vitor Vilhena in Tavira, Portugal.

The new building is designed by Vitor Vilhena in the two-volume-footprint of the old one, on a soft topography. The resindence peeks at the ocean view, while surrounded by 400 olive trees.

Based on the area occupied by the pre-existence, maintaining the orientation of the housing compartments south, the architectural concept seeks to create two parcels with separate identities, including one volume with irregular geometry and other volume of regular geometry that communicate through a glass hallway.

The contemporary, clean lines of the house creates continuous spaces while the surrounding outdoors relate to the terrain, landscape and vegetation.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*