House Tat by Nico van der Meulen Architects

Johannesburg based architecture practice Nico van der Meulen Architects have redesigned “House Tat”, a five storey house in Bassonia, Johannesburg, South Africa.

Located on a very steep and narrow site with 180° views to the east, the design team created a contemporary house with working on the existing structure and creativity allowed them to redesign the existing space making the most of natural light and the stunning views.

The use of concrete, steel and glass created a modern feeling through the building.

The program of House Tat includes a private gym, sauna, family room, breakfast area, jacuzzi, timber deck, squash court, hobby room, attached bathrooms in all bedrooms, swimming pool with large pool area more balconies through out as well as attached to bedrooms.

Northern sunlight enters the interiors through new double-volume glazing in the main staircase shaft, while pipe pendant lights from renowned designer Tom Dixon add a touch of luxury and visually connect the volume with the staircase below.

The front door opens up onto the dramatic views beyond the upstairs entertainment room, while frameless stacking glass doors blur the transition between indoor and outdoor spaces.

With limited garden space, the various balconies and the large covered terrace floating above the raised pool deck encourage outdoor life while taking full advantage of the magnificent views.

Photography: Barry Goldman, Nico van der Meulen.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*