Lai Residence by PMK Designers

Lai Residence is located in Kaohsiung City, Taiwan. Designed by PMK+Designers for a young couple with a recent newborn daughter.

Two storey penthouse is designed through PMK+Designers’ understanding of integration between space, architecture, urban living, and spirituality into everyday life.

The lower floor is a common area that supports a wide range of activities, from cooking and dining, family entertainment and music, as well as coming together as a family by its visually seamless transitions from inside to outside to merge the house into its’ cityscape. The large two-story volume of the living area keeps the second floor connected containing a semi-private master bedroom, walk-in closet and master bath, plus a separate private study room.

Solid woods, concrete, and raw metal were selected because they stand up to day to day needs of a family’s use yet look even better with age. Brick wall surfaces are carefully placed for the display of art and objects, so that these elements are integrated into the architectural fabric of the space.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*