London Aquatics Centre 2012 by Zaha Hadid with S&P

The team of S&P Architects and Interior Designers and Zaha Hadid have join forces for designing the Aquatic Centre for the 2012 Summer Olympics and Paralympics in London.

The 17,500-seat centre was the final permanent venue to be completed at the Olympic Park.

Earlier, the critics have speculated about undulating(wavy formed) roof of the centre, that it would be too complex to build on the scheculed time.

The competition and diving pools are located below the steel roof, enclosed within the main hall. Six curved concrete diving boards reach out across one pool at the end of the main hall. Petal-shaped openings allow light to pass through the concrete ceiling of a second hall. Wide glass walls provide views of pools in both rooms from connecting corridors.

Facility contains two permanent 50m 10 lane pools. Wings on each side of the building provide additional seating but will be removed once the games are over.

Photography by: Hufton+Crow

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*