OLS House by J. Mayer H. Architects

Germany based practice J.Mayer H. Architects have designed the OLS House near Stuttgart, Germany.

In a residential area with conventional developments, most of which date back from the 1960s, the OLS House brings a new approach and a contemporary lifestyle to its location.

4-person family home is divided into an elevated ground floor with entrance area, utility room and spa, and a second floor with an open, flowing floor plan containing the living, dining and kitchen areas. Bedrooms, dressing rooms and bathrooms are located on the upstairs. Sculptural staircase in the center connects three levels.

Full-height glazing provides a free view of the valley and terrace looking over the garden area.

The facade consists of one heat-insulating compound system and an aluminum and glass facade. Slats and anti-glare sheeting provide integrated sun protection. The roof with the deep, recessed balcony was built with pre-weathered zinc plate cladding and is fitted with solar panels to gian advange of the sun.

Photography by David Franck.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*