Oppenheim wins World Architecture News Awards

Oppenheim designed both the architecture and the interiors for La Muna, a rustic ski chalet for which the design involved the complete renovation and minor addition to one of the first homes built in the ultra-exclusive enclave of Red Mountain.

La_Muna_by_Oppenheim_02

Thirty years of haphazard changes to the home had hidden its potential purity and beauty. Designed as a homage to the Japanese sensibility of wabi sabi, the home is clad in reclaimed, regional wood; stone and steel. The use of local and reclaimed materials was intended to make a minimal impact on natural resources as well as designed to merge effortlessly into the home’s idyllic surroundings of forest, stream, and mountain.

La_Muna_by_Oppenheim_06

Solar collectors provide energy for power and hot water while large operable panels of insulated glass blur the boundaries of inside and out, further enforcing a connection to the home’s environment.

La_Muna_by_Oppenheim_10

The powerful transformation of this home speaks to the splendor of the forest and mountains beyond. The purity, simplicity, warmth, and rustic charm of the new design beckons one throughout the year as the seasons change in its wondrous setting.

Oppenheim has won the World Architecture News (WAN) 2012 International Award with “La Muna” for Residential Interiors.

La_Muna_by_Oppenheim_11

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*