Place au Changement by CollectifETC

After winning a competition commissioned by the Public Urban Planning Agency of Saint-Etienne (France), the CollectifETC designed a public square of 670 sq. m. and built it with the inhabitants in a participative process in July 2011.

Degisim-Kollektifi-29

At the intersection of two streets, the site was formerly a wasteland. Answering the on-going urban changes in the neighborhood, the project simulates a first step of the process in which a building is designed and built. The idea is to figure the plan of imaginary housings on the ground and their section on the wall. In this way people can be made to experience living in a virtual building and imagine the impact of the real one that is programmed in a couple of years.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*