Pool shophouse by FARM and KD architects

Singapore-based architecture studio FARM has collaborated with KD Architects, renovated an old local shop house as part of the lorong 24A shophouse series.

The ‘Pool shophouse’ project aims to create a conversation between the existing building and the ‘insertion’ of the new, rather than an ‘extension’.

Entire space is planned with intermittent steel and hardwood floors, which create an open communication between levels.

Original brick walls were left untouched adding a rich element of the ‘aged’ throughout the otherwise contemporary construction. Swimming pool at the entrance accents the elongated, open floor plan and emphasizing the narrow path for circulation while providing a recreational area. The additional floors have a smaller plan with a rooftop terrace that overlooks the adjoined historic edifice.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*