Port Botany Lookout

The Millstream Lookout is located at the western end of the foreshore beach park at Port Botany. The concept makes use of an engineering rock groyne by manipulating the structure to become part of the landscape composition. The edges are contoured to soften the form and to provide a more integrated edge to the beach whilst the surface is paved and decked to facilitate public access.

Botany-Limani-nda-Manzara-Alani-2

The design is inspired by the natural‘sun trap’ edges that exist along many of Sydney’s beaches, landscape escarpments and the bow form of ships that traverse the waters of Port Botany.

Botany-Limani-nda-Manzara-Alani-5

The construction features durable natural finishes such as recycled hardwoods,‘Corten’ steel and textured concrete so that the structure will age gracefully whilst also requiring a lower level of maintenance.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*