Refurbishment: Casa G plus S

Interior: Grooppo
Location: Albissola Marina, Savona, Italy
Photographs: Anna Positano

The procedure consists in the recovery of one of the three floors of a single family house built in 1870 in Albissola Marina. A project based on memory, which aims to bring out the peculiarities of the original building.

The paving design mimics the original one: different colors for the unglazed porcelain hexagonal tiles define the sequence of rooms, emphasizing the continuity of spaces.

Container walls define spaces in the new subdivision where individual pieces of furniture belonging to the history of the families of the two owners, interact with other recovered objects reinterpreted with a contemporary vocation.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*