Shoffice by Platform 5 Architects

British architecture practice Platform 5 Architects have designed Shoffice (shed + office) for a house in London, England.

Shoffice (shed + office) is a garden pavilion containing a small office alongside garden storage space located to the rear of a 1950′s terraced house in St John’s Wood with the brief requiring the shoffice to be conceived of as a sculptural object that flowed into the garden space.

The office space with glazed walls nestles in an elliptical wooden shell that forms a small terrace in the lawn. To create an efficent work space, a cantilevered desk and storage out of oak are designed and fitted on the inside.

Two rooflights – one above the desk and other to the open sky – bring light into the work space.

||||| 1 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*