The City Dune

The harbor front of Copenhagen has through the years been widely criticized for being the site of low quality office buildings, introvert shopping malls, bad infrastructure, and few, if any, public spaces worth using. Here, above an underground car park on the most traffic-heavy corner of Copenhagen, the Swedish SEB Bank chose to erect its Scandinavian headquarters.

Kentsel-Yigin-3

SLA got the assignment to create an urban space that could tie the new headquarter together with the surrounding area, the harbor, and the rest of Copenhagen.
An open space in front of a bank does not necessarily need to be anonymous, grey, and void of people. On the contrary, SLA designed the area as a green and welcoming‘open foyer’ for the public and employees of the bank alike. The result is a sustainable and fully accessible urban space covering an area of 7.300 m2

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*