Villa Geldrop

Geldrop The Netherlands March 2011 – Hofman Dujardin Architects designed a large villa set in the Dutch countryside. It is no ordinary house, however. What appears at first sight to be a simple block with an angled roof turns out to be a complex composition of space and light as well as a study of the modern home’s function. The building is placed at the rear of a large, flat site with the horizontal lines of its façade reflected in the pathway from the road. The roof and the ground floor are both large, angular and dark blocks which are set off by large panes of glass that keep the geometry clean and the appearance uncluttered. Below grade, the story changes. At the front of the house, running parallel to the pathway, concrete steps lead down towards a basement-level patio, opening to a glass hall-way/family room. On either sides, this subterranean space is lined by bedrooms. At the rear of the house, the gesture is continued in the shape of a long, sloping ramp up into the garden.

Villa-Geldrop-2

HofmanDujardin | Home

Please visit project’s gallery for more images.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*