Viura hotel by MUP-ARQ

Viura hotel is designed on rugged landscape of Villabuena de Alava in northern Spain by local practice MUP-ARQ.

The hotel building is located next to the historical town church and square, overlooking the rest of the town.

Carved into the rocky hillside, the lower floor embeds itself into a natural stone foundation left exposed within the restaurant, gymnasium, cafeteria, and computer and information areas. The 33 standard, deluxe, and suites are located in the three floors above – still maintaining a profile lower in height than the adjacent church as is traditionally customary.

Circulation leads guests to their respective rooms through interior atria and green exterior courtyards and terraces that create a sort of vertical garden.

Only local products can be found within the hotel, as it also manufactures and sells its own wine salt.

A biomass cauldron uses olive pits as a fuel source that heat each of the spaces through the radiant floor system. The construct achieves the highest energy performance certification available.

||||| 0 ! |||||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*