FARM ve KD Mimarlık ofislerinden Pool Shop Evi

Singapurlu mimarlık ofisi FARMKD Mimarlık ile iş birliği yaparak, ‘lorong 24A shophouse’ ev serisinde, eski bir evi yeniledi ve ek kat yaptı.

‘Pool shophouse’ projesinin amacı, eskiye bir eklenti yapmak yerine, yeni olan ile eski olan arasında uyumlu bir diyalog oluşturmak.

Tüm mekanda yer yer metal ve ahşap kaplamalar kullanılarak, katlar arasında son derece açık bir iletişim ortamı yaratılmış.

Yeni bölümlerin yanı sıra, orijinal tuğla açıklıklar da bırakılarak, zengin bir ‘yıllanmışlık’ hissi uyandırılmış. Zemin kattaki yüzme havuzu, uzatılmış kat planını daha da vurgulayarak, kişileri havuzun etrafında dolaşmak için bırakılan alana yönlendiriyor ve bu tavrıyla mekana yeni bir anlam katıyor. Ek katlar sayesinde eve katılan çatı manzarası da adeta tarihi manzarayı evin içine taşıyor.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*