İç Avlulu Evlere Farklı Bir Yaklaşım

Japon mimarlık ofisi Suppose Design Office geçmişin geleneğini bir kademe daha ileri götürüp, iç ve dış mekan ilşkisinde yeni bağlantılar deneyerek geleceğin mimarlığını yeniden tasarlamayı hedefliyor.

Çocuklar süprizli ve dolambaçlı oyun alanlarına bayılırlar. Küçükçocuklar için ışıklı dar koridorlar, bahçe kenarları oynamak için tercih edilen yerlerdir. Bu sebeple Suppose design office mimarları eve bitişik birçocuk bahçesi yaratmak yerine,çocuklar için doğal olarak harika oyun alanları yaratacak avlulu bir ev tasarlamayı tercih etmişler. Farklı kütleler arasında dolaşan koridorlar,üzerinde yer alan ışıklıklarla birbirine bağlanırken sizi evin içerisindeyken evin dışındaymışsınız gibi hissettiriyor. Bu hemçocuklar hem de evin ebeveynleri için harika bir durumçünkü,çocuklarınız güvenli bir şekilde etrafta oynarlarken, evinizin konforu içerisinde güneşin altında yemeğinizi yiyebiliyor, geceleri yıldızları seyrederek uykuya dalabiliyorsunuz. Normal ev hayatınızı doğayla uyum içerisinde ama korunaklı bir şekilde geçirebileceğiniz bir rüya ev burası.

Architects: Suppose design office
Location: Buzen, Fukuoka, Japan
Site Area: 266 sqm
Total Floor Area: 130.18 sqm
Photographs: Toshiyuki Yano

||||| 1 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*