Kentsel Yığın

Copenhag Limanı’nın kıyı alanında konumlanan düşük kalitedeki ofis yapıları, alışveriş mağazaları, yetersiz altyapı ve kamusal alanlar uzun bir süredir eleştiriliyordu. İsveç merkezli SEB Banka’sının talebi üzerine, SLA peyzaj mimarlığı tarafından tasarlanan projenin amacı, hem banka’nın kullandığı merkez yapıları birbirine bağlamak, hem de çevresi ve kıyı alanını bir bütün olarak halkın kullanımına açabilecek bir alan oluşturmaktır.

Kentsel-Yigin-4

Firma, bankanın merkez binaları önüne yeşilin hakim olduğu ve çekici bir görünüme sahip olan kamusal bir kentsel fuaye tasarladı. 7.300 m2’lik bir alana yerleşen bu peyzaj tasarımının en önemli özelliği öngörülen bütün fonksiyonları başarı ile yerine getirmesi ve halka açık bir niteliğe sahip olmasından dolayı yüksek oranda kullanılmasıdır.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*