Klab Mimarlık’dan Placebo Eczane

Yunan mimarlık ofisi Klab Architects  (kinetic lab of architecture), 600m2’lik geniş bir alanda yer kaplayan eczane binasını sanal bir görünüm katarak, yeniden tasarladı.

Binanın oktagonal formu, bulunduğu Vouliagmenis caddesinin yuvarlak hatlı, akan formunu karşılayabilmesi için bir silindir formu verilerek, yeniden ele alınmış.

Yüzeylerde aynı ilaç kutularında olduğu gibi Braille dili (Görme engelliler için kabartma) kullanılarak çıkıntılar yaratılmış, bu çıkıntılar ışığın yüzeydeki yolculuğunda da cepheye hareket katarak, dinamik bir görünüm oluşturuyor.

İç mekanda, zemin kat dairesel bir formda ilaç vitrinleri yerleştirilerek değerlendirilirken, üst kat ise yine dairesel bir platform ile uzayarak, dış mekandaki hareketli görünümü içeriye taşıyor.

Çember şeklini takip eden tasarım, alanda doğal bir akışkanlık yaratırken, bir yandan da doğal ışığın yumuşak bir şekilde iç mekanlara yayılmasına imkan tanıyor.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*