Mop House

Mimar:AGI Architects
Konum: Al-Nuzha, Kuveyt
Fotoğraflar:Nelson Garrido

Mekanınçevresindeki sokakların her iki tarafında daözel ve ortak olarak değerlendirilen girişleri bulunmaktadır. Dışarıdan gelen ziyaretçileri kavisli bir duvar rehberlik ederek evin ana girişine ulaştırmaktadır. Ana kapıdan girdikten sonra, yüzme havuzu ve evin ortak yaşam alanlarını açığaçıkarmak için bir boşluk bulunmaktadır.

Konutun formu, bir paspasın hareket kalıplarını anımsatan esnek alanları ile, merkezi bir eksen etrafındaçapraz olarak düzenlenmiştir. Bu eksen; evinön tarafı, yan bahçe ve arka sokak gibi farklı yönlere kanalize olan alanlar yaratmak için yukarı doğru katlanmıştır.

Birinci kattaki avluyuçevreleyen sirkülasyon planlamaları sebebiyle yaşam alanları birbirleriyle iletişim kuramaz, fakat görsel olarak dış mekan gibi görünen avlu aslında iç mekanla ilişkilidir. Birinci kat avlunun bulunduğu zemin katta gölge yaratmak için karşılıklı olarak birbirlerine daha yakındır ve avlu zarif bir yan bahçe ortayaçıkararak, evin iki bölümü arasında bir mola yeri oluşturmak için dizayn edilmiştir.

Konut aslında iki küçükçocuğu olan bir aile evi olarak tasarlanmıştır, ancak gelecekte bu iki birim bölünebilir. Evin yapısı ve sirkülasyon dağılımı, ayrıca giriş ve asansörün konumu gelecekte ebeveynler veçocuklar arasında gizlilik sağlayacaktır.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*