Nelson House; Beklentilerin Fazlası

Nelson City’ye bakan, eğimli arazide yer alan bu ev, genç bir aile için tasarlandı. Ev, kasaba merkezine yürüme mesafesinde.

aol-kerr-ritchie-nelson-house-02

Evin iki katlı çelik formu, güneydeki laminat pencereli girişi sararken, kuzeydeki açık odaya ulaşan bahçeye ve güneşe açılıyor. Daha aşağıda yer alan ahşap giriş ise evin doğu sınırlarına ulaşıyor. Bu kapsamlı peyzaj, beklenenden çok daha fazlasını karşılıyor olsa gerek.

aol-kerr-ritchie-nelson-house-03

Bu evde, pasif güneş enerjisi ilkeleri uygulanmış; güneş enerjisinden sıcak su elde ediliyor, iyi bir yalıtım sağlanıyor, evi ısıtmak için kaynaklı su pompası gibi daha gelişmiş yöntemlerle doğal malzemeler kullanılıyor. Ve tüm bunlar evi enerji tasarruflu hale getirerek onu doğa dostu yapıyor.

aol-kerr-ritchie-nelson-house-04 aol-kerr-ritchie-nelson-house-05

 

Fotoğraflar: Paul McCredie

Mimar: Kerr Ritchie

Yer: Nelson, New Zealand

Tasarım ekibi: Pete Ritchie, Bronwen Kerr

Alan: 290 m2

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*