Nico van der Meulen Mimarlık’dan Lam Evi

Güney Afrika’lı mimarlık ofisi Nico van der Meulen Architects, Güney Afrika’nın Bedfordview bölgesinde, 1950’lerden kalma bir evi yeniden tasarladı ve inşa etti.

Mimar Werner van der Meulen, çevrenin sarp kayalıklı yapısından ilham alarak, kuzey-güney ekseninde uzanan taş dokulu bir duvar meydana getirmeyi seçmiş.

Taş duvar, havuzlu balkonu taşıyan kalın, kırmızıya boyanmış kolon ile kesiştirilmiş.

Ufka doğru uzayan bir perspektifte tasarlanmış havuzun bulunduğu 6×13 metre ebatlarındaki balkon, doğal çevrenin muhteşem manzarasını görüyor.

Evin orijinal planı, yeni bir garaj, çocuklar için birçalışma odası ve bir oturma odası alanları eklenerek, genişletilmiş.

Zemin kat ise salon-mutfak-yemek alanları gibi sosyal alanların birleştiği, açık planlı bir yapıda, yeniden ele alınmış.

Çerçevesiz, cam kapılar ile iç mekanlar, dış mekan ile adeta iç içe geçirilmiş. Havuzu gören, evin eski kileri ise bir şarap mahzeni ve film izleme odasına dönüştürülmüş.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*