Paulo Merlini’den Dişçi muayenehanesi

Mimari fotoğrafçı Joao Morgado, bizlerle Paulo Merlini’nin Oporto, Portekiz’de tasarladığı bir dişçi muayenehanesini paylaştı.

Resepsiyon ve bekleme alanı, sanki havada süzülen beyaz bir kutu gibi tasarlanmış. Modern, ferah iç mekanlar sayesinde bir çatı altında olma hissi minimuma indirilmiş ve tedavi görecek olan hastalara konforlu ve sakinleştirici etki uyandıran bir mekân yaratılmış.

Yine, havada süzülüyor gibi görüne lambalar, etrafa ışık saçıyor. Ek parça olarak tasarlanan kutu şeklindeki parça, ön cephenin ışığını ve sıcağını kesiyor.

Stomatology (Ağız enfeksiyonları) odasına giren hastalar, bitkilerle karşılaşıyor. Buradaki amaç ise hastaların dikkatini dağıtarak, onları rahatlatmak olmuş.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*