S Cube Köşkü

Mimari: AGI Architects
Konum: Kuveyt Şehri, Kuveyt
Fotoğraflar: Nelson Garrido

S Cube, birbirinin içine geçmiş üç sahil evinden oluşan bir aile köşküdür. Evin sahipleri, iki erkek ve bir kız kardeş ve kendi aileleri, büyüdükleri aynı güzel ortamda yaşamaya devam etmek istedikleri için evler, birbirinden tam bağımsız ve mahremiyete sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

Bu nedenlerden dolayı, açık hava alanları ve deniz manzarasından faydalanmaya devam edecek şekilde, bu üç küçük evin tasarımı birkaç teras oluşturarak, gizlilik sağlayan çoğaltılmış bir program kullanılarak yapılmıştır.

AGI tarafından uygulanan mimari çözümler

Her aileye – her biri iki küçük çocuğa sahip olan üç genç çift – özel ve bağımsız evler oluşturmak için, AGI mimarları S2 ve S3 adlı birbirinin ayna görüntüsü olan iki ev için arsayı iki eşit birime bölmüştür. Bu birimler daha üst seviyede bulunan üçüncü eve doğru uzanan bir merdiven ile ayrılmaktadır. Üçüncü ev diğer iki konutun üzerine konumlanmış olup, denize karşı doğrudan manzaralı geniş bir terasın tadını çıkarmaktadır. Üç evin her biri gökyüzüne açılan ayrı bir açık alana sahiptir, tabi ki komşusuna gizliliği olan ve genişletilmiş deniz manzaralı.

İç içe evlerin son derece yoğun olan programı, hakim olunan rüzgarları toplamak ve avlular içinde dolaşımını arttırmak amacıyla dış mekanlar oluşturmak için manipüle edilerek, insanların rahatlıkla yaşamasına izin vermektedir. Bina, deniz manzarasını çerçevelemenin yanı sıra hoş bir dış ortam oluşturmak için, kuzey tarafındaki gölgeli alanı arttırırken, güneşe maruz kalma durumunu korumak amacıyla güney cephesinde dikkatlice konumlandırılmıştır.

Zemin kattaki açık mekanlar ve üst katta yer alan üçüncü evin çatı terası; üç evin etrafında organize edilen bu projenin temel ayırt edici elementleri ve alanlarıdır. Özetle onlar, açık hava deneyimini optimize etmek ve geliştirmek için tasarlanmış sahil evleridir.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*