Saota and Antoni Associates’den KwaZulu Natal, Güney Africa ‘La Lucia’

SAOTA Mimarlık ofisinin projesi olan ve Afrika’da, KwaZulu Natal’ın kuzey kıyısında yer alan La Lucia, son derece güzel ve huzurlu bir yazlık ev.

Bina, imar koşulları son derece sıkı denetlenen bir bölgede, çevredeki ağaçlara zarar vermeden, seçilen bir alana inşa edilmiş. Evin holünde yürürken, iki taraftan da panaromik deniz manzarasını izlemek mümkün oluyor. Tavanlarda kullanılan demir çıtalar, gözün gördüğü deniz manzarası ile uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış.
Zemin kat, ister büyük ve açık bir alan olarak ister de bölünerek oluşturulan küçük alanlar şeklinde kullanılabilmekte.

Evin tüm açık alanları ya havuzun da olduğu denize ya da akşam güneşiyle aydınlanan bahçeye açılacak şekilde planlanmış. Dört yatak odası da üst katta, denizi görecek şekilde konumlandırılmış ve her birine kendine özel teras imkanı sunulmuş.
Evin deniz gören doğu yüzeyinde, rengi bronzlaştırılmış alüminyum geniş camlı kapılar tercih edilmiş. Yerel ağaçlardan esinlenerek yapılan bu tasarımlar, eve kendi özel havasını katmış.

Antoni Associates tarafından yapılmış olan iç mekan tasarımı, sadelik ve kendine özel alan hissini korurken, bir yandan da ev hissinin konfor ve sıcaklığını taşıyor. Tasarımda tercih edilen kum rengi cilalanmış beton zeminler, açık renk ahşaplar ve kömür, toprak ve gökyüzünün renkleri kullanılarak yapılan küçük dokunuşlar birbirleriyle kusursuz denebilecek şekilde ilişkilendirilmiş.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*