Vo Trong Nghia Mimarlık’dan Taş Ev

Vo Trong Nghia Architects, Vietnam’ın Dong Trieu bölgesinde yeşilliklerle kaplı bir taş ev tasarladı.

Torus şeklinde tasarlanmış olan geometrik ev, Hanoi’nin Ha Long Sahilinde, sakin bir yerleşim alanında konumlandırılmış. Yokuş yukarı yükselerek çıkan yeşilliklerle kaplı çatısı ve çeşitli tonlardaki örme taş duvarlarıyla öneçıkan ev, bölgenin en dikkat çekici fakat bölgeye uyumlu projelerinden biri.

Çatıdan başlayarak tüm evi dolaşan yeşillikler, bütün mekânları birbirine bağlıyor ve bütün olarak algılamamızı sağlıyor.

İçerideki yeşillik alanlar ve dış bahçeler ise iki çocuklu ailenin zevkle kullandığı ve yaşadığı eşsiz alanlar yaratıyor.

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*