White Arkitekter’den Southend Pier Kültür Merkezi

İsviçreli mimarlık ofisi White Arkitekter’in Londra’daki şubesi tarafından tasarlanan ve inşa edilen Southend Pier Kültür Merkezi, Londra’nın sahilindeki yerini aldı.

Binanın tasarımı denizin dalgalı şeklinden yola çıkarak yapılmış.

Girişte, muhteşem deniz manzarasına hakim bir kafe-teras bulunuyor. Dış duvarlar, ışığın konumuna göre yeşil’den griye dönen parlak ve hareketli bir görüntü sunan, GRP kaplama ile kaplanmış.

Binadaki tüm elemanlar, iklim koşullarına uygun doğal malzemelerden üretilmiş. Tüm yapılar, enerji sarfiyatını azaltacak ve doğal enerji kaynaklarından faydalanılacak şekilde sistemler ile donatılmış. Böylece karbon salınımı da sıfıra indirilmiş.

Fotoğraflar Luke Hayes

||||| 0 ! |||||

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*