Kurumuş çiçeklere son! İşte karşınızda 8 adet dekoratif ve son derece işlevsel olarak tasarlanmış akıllı saksıyı sunuyoruz:
1. Ikea ‘Jubel’ kendi kendisini sulayan saksı
Eva Sjödin tarafından tasarlanan, cam ve parlak lakeden üretilmiş olan saksı, size 3 güzel rengin arasından seçme şansı veriyor.
Saksıya su ekledikçe, değişen renkleriyle (kırmızı, sarı veya yeşil) oldukça dekoratif bir aksesuara dönüşüyor. Ayrıca, içteki kabı döndürerek hangi rengin gözükeceğini kendiniz de ayarlayabiliyorsunuz. Suyun fazlası, içindeki tire(%100 pamuk ipliği) tarafından emiliyor.
2. ‘Grobal’ Kendi kendisini sulayan saksı
Bu parlak, minimal çizgilerde ve heykelimsi görünümdeki saksı, ünlü tasarımcı Karim Rashid tarafından tasarlandı.
Saksının haznesine, bitki besleyiciler ve büyümesine yardımcı olacak gübreler de yerleştirilmiş. Su seviyesini kontrol edebildiğiniz bir bölmesi var ve yandaki yuvarlağa basıldığında, su ekleyebilmeniz için gereken bölme açılıyor.
Üretici firmanın açıklamasına göre‘Grobal’, nane, Çin sarmısağı, lavanta, kaktüs veya bambu, orkide ve menekşe beslemeye uygun.
Saksının iki ayrı ebatı ve iki renk seçeneği bulunuyor.
3. ‘Eva Solo’ Orkide saksısı
Eva Solo, orkidelerinize ihtiyaçları olduğu kadar su vermek üzere tasarlanmış. Bitkilerin toprağıçamur olmadan, birkaç damla su alabilmeleri için, saksının dibinde naylondan tasarlanmış bir geçmeli hasır örgü var.
Bu saksı her ne kadar sadece orkide için tasarlanmış olsa da, muhtemelen diğer ‘az su isteyen’ bitkilerin beslenmesi için de uygun.
4. ‘Eva Solo’ Ot ve baharat yetiştirme saksısı
Haftada 1 kez veya – ihtiyaca ve duruma göre – daha az su veren saksı.
5. ‘Misco Flare’ Kendi kendisini sulayan saksı
İki haftalık rezerviyle bitkilerin köklerine yeterli derecede su verebilen bu saksının geniş bir sifon sistemi ve su seviyesi göstergesi var.
6. ‘Brookstone’ Kendi kendisini sulayan saksı
Brookstone’un 8 ayrı renk seçeneği var.
Saksının su sifonu bir boru sistemine bağlı olarakçalışıyor.
Saksı, topraktan ayrı, özel olarak formüle edilmiş tanecikli materyali sayesinde bitkileri besliyor.
7. ‘Hasır görünümlü’ saksı
Bu hasır görünümlü saksı aslında plastikten yapılmış; UV ışınlara ve hava koşullarına karşı dayanıklı. Bitkileri, geniş su haznesi ve sifon sistemi sayesinde 1 ila 12 haftaya kadar sulayabiliyor. Üst parcası tutamaçları sayesinde kolayca çıkartılıp, sulanabiliyor, taşınabiliyor veya budamayı kolaylaştırabiliyor. Saksının su seviyesi göstergesi de var.
8. ‘Katmanlı’ Kendi kendisini sulayabilen saksı
İtalya’da tasarlanmış ve üretilmiş olan bu katmanlı saksı sistemi, 10 adet küçük bitkiye kadar alabiliyor. Tekerlekli olduğu için de kolayca hareket ettirilebiliyor. Her saksının dibinde bir delikli sifon sistemi var.